Haber

Erzurum’da kar yağışı nedeniyle 144 köy yolu ulaşıma kapatıldı

Erzurum’da kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle toplam 144 köy yolu ulaşıma kapatıldı.

Meteoroloji dün gece Erzurum ve çevresi için yağış uyarısı yapmıştı. Beklenen kar yağışı sabah saatlerinde etkili olmaya başladı. Kar yağışı gece saatlerinde sıfır derece ölçülen sıcaklıkla birlikte yüzünü gösterdi. Büyükşehir ve ilçe belediyeleri kendi sorumluluk alanlarında kar temizleme çalışması yürütürken, kırsal kesimde yoğun kar yağışı nedeniyle 144 köy yolu ulaşıma kapatıldı.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü; Bölge genelinde havanın çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı olacağını, yağışların Erzurum, Bayburt ve Ardahan çevrelerinde yer yer kuvvetli olmak üzere karla karışık yağmur, yüksek kesimlerde ise kar şeklinde olmasının beklendiğini anlattı. Bölge genelinde sis ve pusun yanı sıra buzlanma ve don olayının da görülmesi bekleniyor.

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi bekleniyor. Rüzgârın güney yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esmesi bekleniyor. Son değerlendirmelere göre; Erzurum, Ardahan ve Bayburt çevrelerinde yoğun (10-20 santimetre) kar yağışı beklendiğinden ulaşımda aksama, buzlanma ve don, çığ ve tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması ve önlem alınması çağrısında bulunuldu. Meteoroloji de çığ uyarısı yaptı; Bölgede kar örtüsünün yüksek olduğu dik yamaçlarda çığ tehlikesi bulunduğundan yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmalarını istedi.

Hava durumu iddialarına göre; Erzurum’da yarın kar yağışı olacak, ardından iki gün boyunca hava bulutlu olacak. Hafta sonuna doğru bölge yeniden kar yağışından etkilenecek. – ERZURUM

haber-caldiran.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Çankaya Evden Eve Nakliyat
Yerinde tv tamiri
Bir çok Teklif Al
Başa dön tuşu