Haber

İklim Krizi Sigortanın Önemini Artırıyor

İklim Krizi Sigortanın Değerini Artırıyor

İklim krizinin tetiklediği hava olayları ve artan doğal afetler ışığında risk yönetimi KOBİ’ler için hayati önem taşıyor. Çelik Sigorta ve Reasürans Brokerliği CEO’su Abdullah Özcan, KOBİ paket sigortasının bu yeni risk ortamında varlıklardan iş kesintilerine, sorumluluk risklerinden doğal afetlere kadar işletmelere geniş bir yelpazede koruma sağladığını vurguladı. Özcan, sigortanın iklim değişikliği nedeniyle artan belirsizliklere karşı kalkan görevi gördüğünü ve KOBİ’lerin dayanıklılığını artırdığını belirtti.

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de artan sel, su baskını olayları ve iklim değişikliğinin etkileri iş dünyasında risk yönetimini bir kez daha şekillendiriyor. Türkiye’nin ekonomik yapısının omurgasını oluşturan küçük ve orta ölçekli işletmeler (KOBİ’ler), bu tür olaylardan en çok etkilenen grupların başında geliyor.

Bu risklerin iş sürekliliği üzerinde yaratabileceği potansiyel tehditleri en aza indirmek ve KOBİ’lerin güçlü bir risk yönetimi stratejisi geliştirebilmelerini sağlamak için “KOBİ Paket Sigortası”nın hayati önem taşıdığını vurgulayan Abdullah Özcan, “KOBİ’ler ekonomimizin can damarıdır” dedi. ve her biri geniş kapsamlı risklerle karşı karşıya.” yüzeydedir. Steel Sigorta olarak KOBİ Paket Sigortanın değerini ve sağladığı kapsamlı korumayı işletmelerimize anlatmanın hayati önem taşıdığına inanıyoruz. Bu paketler işletmelerin beklenmedik durumlara direnmelerini sağlarken aynı zamanda iş sürekliliğini de sağlar. “Her bir KOBİ’nin karşılaşabileceği risklerin farklı olduğunu ve bu yüzden her biri için özelleştirilmiş bir sigorta çözümü sunmamız gerekiyor,” dedi ve ekledi: “KOBİ’ler önce varlıklarını yüksek finansal değerle korumalıdır. Sigortanın sunduğu savunma kalkanı ile beklenmeyen riskler. Rastgele bir risk oluştuğunda şirketlerin eski performans seviyelerine ulaşması zaman alabilir. Bu nedenle varlıklarını garanti altına almak çok önemli.”

Esnek Teminat Seçenekleri Sunulmaktadır

KOBİ Paket Sigortası, işyerlerini su baskını, su baskını, yangın ve hırsızlık gibi olası risklere karşı kapsamlı teminat altına alırken, iş kesintisi durumlarında işletmelerin zararlarını en aza indirecek çözümler de içeriyor. Bu çalışma, KOBİ’lerin kendine özgü ihtiyaçlarını dikkate alarak esnek teminat seçenekleri sunarak her işletmenin kendi risk profiline uygun koruma sağlayabilmesini sağlamaktadır. İşletmeleri bu risklere karşı korumak için kritik bir araç olan KOBİ Paket Sigortası, kapsamlı teminat sunarak KOBİ’lerin sürdürülebilir büyümesine katkıda bulunmayı hedefliyor.

KOBİ paket poliçelerinin SEDDK tarafından düzenlenen tarifelerle fiyatlandırılması ve şirketlerin risk değerlendirmeleri çok katmanlı bir süreç olsa da Özcan; İşletmelerin bütçelerine uygun, taksit seçenekleriyle desteklenen paketlerin hazırlandığını belirtiyor. KOBİ paket sigortasının sunduğu kapsamlı teminatın yanı sıra çilingir, tesisatçı, ambulans ve tıbbi danışmanlık gibi asistans hizmetleri de işletmelerin zor durumlara karşı dayanıklılığını artırıyor.

2024 Tarife Güncellemesi ve Prim Artışları

İşyeri ve KOBİ’lere yönelik yangın sigortası paketlerine 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren deprem ve yanardağ patlaması teminatları da dahil edilecek. Yeni düzenleme kapsamında betonarme yapılarda 1. Küme’ye uygulanan deprem çarpanı binde 2,50’den binde 3,13’e çıkarılacak. Risk seviyesinin düşük olduğu Küme 7 için bu oran binde 0,60’tan binde 0,75’e çıkacak. Diğer bina türlerinde Küme 1 deprem çarpanı yüzde 6,13’ten başlayıp risk gruplarına göre azalacak. Bu tarife güncellemeleri deprem tarifesini yeniden yapılandıracak ve sigorta primlerinde artışa yol açacak. Değişiklikler, işletmelerin ve KOBİ’lerin yapısal özelliklerine ve coğrafi bölgelerine göre daha özelleştirilmiş ve gerçekçi finansal koruma sağlamayı, böylece doğal afet risklerine karşı daha güçlü güvence sağlamayı amaçlıyor.

Bu güncellemenin 2024 yılında yapılacağını değerlendiren Abdullah Özcan, “KOBİ’lerimize kapsamlı bir paket sigortanın maliyeti, gelecekteki finansal istikrar açısından kat kat arttı. Bu nedenle işletmelerimizin bu teminatı bir an önce almasını öneriyoruz, ” diyerek işletmeleri erken önlem almaya davet etti. gecerli.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Çankaya Evden Eve Nakliyat
Yerinde tv tamiri
Bir çok Teklif Al
Başa dön tuşu