Ekonomi

İmamoğlu’ndan İstanbul’daki 1.5 milyon riskli konutun taşınması kararına itiraz: 10 yılda yapamazsın

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, geçtiğimiz gün İstanbul’da yaşanması muhtemel deprem için alınan tedbirleri açıkladı. Bakan Kurum, mega kentte bulunan 1,5 milyon riskli konutu hem Anadolu hem de Avrupa yakasında belirledikleri 2 rezerv alana taşıyacaklarını bildirdi. Habertürk yayınına katılan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, bu projeye karşı çıktı.

“1.5 MİLYON KONUT 15 BEYLİKDÜZÜ DEMEKTİR”

İmamoğlu, “İstanbul’da kalkıp toplantıdan bir gün önce depremden sonra İstanbul’un kuzeyinde belirlediğimiz bölgelere 1.5 milyon konutu taşıyacağız derse, biz de Bakanlık olarak size söyleriz. , ve sübhanallah. 1.5 milyon konut demek 15 Beylikdüzü demek.” terimleri kullandı.

“10 YILDA TAŞIYAMAZSINIZ”

İmamoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “80’lerde Beylikdüzü ve yakın çevresi uydu şehir olarak nitelendirilirdi. Şu anda orada 3,5 milyon insan yaşıyor. Bakırköy eski Bakırköy değil. Ayamame, Çınçın Deresi tıka basa dolu. Bırakın yeni bina yapmayı. konut, 1 5.5 milyon evin eşyasını taşımaya kalksanız 10 yılda taşıyamazsınız.

“İSTANBUL BİZİ BİLİR”

1.5 milyonluk konutu nereye taşıyorsunuz? Kuzey ormanlarını yok edecek miyiz? Yeni yerleşim yeri yapıyorum dersen İstanbul’u 40 milyon yaparsın. Biz kuraklıktan susuzluktan bahsederken İstanbul’da 20 milyonu, Marmara bölgesinde 30 milyonu yığdık. Böyle devam edersek İstanbul bize diz çöktürür, biliyor musunuz?”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Çankaya Evden Eve Nakliyat
Yerinde tv tamiri
Bir çok Teklif Al
Başa dön tuşu