Haber

İslahiye’de iki yurt yıkıldı, ikisi de Süleymancılar’dan geldi.

Antep’in İslahiye ilçesinde Maraş merkezli ve 11 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Yaklaşık 70 bin nüfuslu ilçede çok sayıda bina ile birlikte iki özel öğrenci yurdu yıkıldı.

MEB’E TEMİN EDİLEN YURTLAR

Eğitim Çağındaki Öğrencileri Yardımlaşma Derneği’ne bağlı Fatih Ortaokulu Kız Öğrenci Yurdu ve Şehit Erkek Öğrenci Yurdu, 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde iki depremde yıkıldı. İlçede Milli Eğitim Bakanlığına bağlı yurtlarda herhangi bir tahribat olmadı.

İLÇE MİLLİ EĞİTİM GÖREVLİSİ: YURTLAR SÜLEYMANCILARI

İslahiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilisinin “Süleymancılara ait” dediği iki özel yurt sakinlerinin iddialarına göre 5 öğrenci enkaz altında kalarak hayatını kaybetti. Resmi makamlar ise Süleymancılar yurtlarında hayatını kaybeden öğrenciler hakkında bilgilerinin olmadığını belirtiyor.

KAR TATİLİ ÖĞRENCİLERİMİZ GÜZEL OLDU

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilisi de depremin olduğu 6 Şubat’ta kar tatili olduğu için İslahiye’de okulların bir gün geç açılacağını bildirdi. Yetkiliye göre, bir servet işi olsa bile yurtlar boştu. Yetkili ayrıca çevre köylerdeki yoksul ailelerin çocuklarının yurtlarda kaldığını ancak tam kapasiteyi bilmediğini kaydetti.

ALADAĞ’DA YURTTA YANAN AYNI SÜLEYMANCILAR

Adana, Antep ve Hatay illerinin kırsal kesimlerinde öğrenci yurtları faaliyetleri yürüten Süleymancılara, Aladağ’daki kız öğrenci yurdunda çıkan yangınla da gündeme geldi.

29 Kasım 2016’da çıkan yangında 11 çocuk ve 1 yurt çalışanı hayatını kaybederken 24 öğrenci yaralandı. Yurt yangınıyla ilgili açılan davada 8 kişi yargılandı.

Aladağ’da yanan vatan Süleymancılar’ı konu alıyor.

ALADAĞ VAKASINDA MAHKUM YOK

Yurdun bağlı olduğu Süleymancılar derneği başkanı İsmail Uğur’a kasten taksirle “birden fazla kişinin ölümüne neden olma suçundan” 15 yıl, yurt müdürü Cuma’ya 13 yıl 9 ay Ali Genç ve dernek üyeleri Mahmut Deniz, Uzman Kılıç, Mustafa Öztaş, Ramazan Keleş. Ramazan Dede 11 yıl 3 ay, yangın söndürme firması yetkilisi Zeki Yılmaz ise 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı. Aladağ’daki yurt yangını ile ilgili dava kapsamında tutuklu bulunan yok.

DOLAPTA KALAN ETİ İSTEDİLER

11’i çocuk 12 kişinin yaşamını yitirdiği yangından 2 gün sonra yurt görevlisi Mahmut Deniz’in buzdolabındaki etlerin çıkarılması için avukatı aracılığıyla savcılığa başvurduğu ortaya çıktı. yurttan. Deniz’in savcılığa gönderdiği talep yazısında, “Buzdolabındaki etin bozulma riski var. Buzdolabındaki etin derneğe teslim edilmesi kararının alınmasını saygılarımla arz ederim” dedi. Başvurunun ardından savcılık, yurtta dolapta bırakılan etin polis eşliğinde avukata teslim edilmesine karar verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Çankaya Evden Eve Nakliyat
Yerinde tv tamiri
Bir çok Teklif Al
Başa dön tuşu