Ekonomi

Leidos, savunma artışı nedeniyle 2024’te konsensüsün üzerinde kar öngörüyor

ABD’nin önde gelen savunma müteahhitlerinden Leidos Holdings Inc, 2024 yılı kârının Wall Street analistlerinin ortalama beklentilerini aşacağını öngördü ve iyimser hedefini, küresel jeopolitik gerilimlerin mevcut olduğu ortamda savunma ürünlerine yönelik artan talebe bağladı. .

Merkezi Reston, Virginia’da bulunan ve hipersonik silahların geliştirilmesindeki rolüyle tanınan şirket, Pentagon’un artan savunma harcamalarından yararlanmaya hazırlanıyor. Leidos tüm yıl için kar tahminini hisse başına 7,50 ile 7,90 dolar arasında belirlerken, analistler arasındaki fikir birliği hisse başına 7,60 dolar kar yönündeydi.

Gelir açısından Leidos, 2024 yılında 15,7 milyar dolar ile 16,1 milyar dolar arasında gelir elde etmeyi öngörüyor. LSEG bilgilerine göre bu varsayım, analistlerin 15,95 milyar dolarlık ortalama beklentilerine yakın.

Bu olumlu görünümün arka planında, Moskova’nın Ukrayna’yı işgal etmesi ve Asya’da artan jeopolitik gerilimlerin ardından ABD ve müttefiklerinin silah sistemlerine olan yoğun talebi yatmaktadır.

Şirketin büyüme gidişatını gösteren Leidos, dördüncü çeyrek kârında önemli bir artış olduğunu, önceki yılın çeyreğinde hisse başına 1,29 dolardan hisse başına 1,67 dolara yükseldiğini bildirdi. Ayrıca şirketin dördüncü çeyrek gelirleri de önemli bir artış kaydederek %7,6 artışla 3,98 milyar dolara ulaştı.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

yapraklihaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Çankaya Evden Eve Nakliyat
Yerinde tv tamiri
Bir çok Teklif Al
Başa dön tuşu