Haber

Çin, ABD’yi Blinken’in taahhüdüne uymaya çağırdı

Çin, Suudi Arabistan’a yaptığı ziyarette ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken’i “hiçbir ülkeyi Çin ile ABD arasında seçim yapmaya zorlamama” taahhüdüne uymaya davet etti.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Vinbin, Pekin’de düzenlenen olağan basın toplantısında Blinken’in sözlerini not aldıklarını belirterek, “Tüm ABD diplomatik misyonlarının (Blinken’in) ABD ile Çin arasında bir seçim istememe taahhüdüne uygun hareket etmesini umuyoruz. ” söz konusu.

ABD’nin kurucu liderlerinden George Washington, “Dostlar arasındaki bağın asıl ölçütü sözler değil, eylemlerdir” demiştir. Sözünü hatırlatan Vang, “ABD, diğer ülkelerin Çin ile ilişki geliştirmesi konusunda açık fikirli olmalı; Huawei ve diğer Çinli şirketlere engel teşkil etmemeli, müttefiklerini Çin’e çip ihracatını kısıtlamaya zorlamalı, diğer ülkelerin Çin’e çip ihracatını kısıtlamalı” dedi. ülkeleri Çin’le havuç sopayla işbirliği yapmaktan ‘borç tuzağına’ çevirmekten vazgeçmelidir. Anlattığıyla Çin hakkında dezenformasyon yaymayı bırakmalı.” ifadelerini kullandı.

Wang, “ABD’nin söyleyeceklerini dinleyeceğiz ama daha da önemlisi ne yaptığına bakacağız” dedi. dedi.

Blinken, Riyad ziyaretinde Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan ile görüşmesinin ardından düzenlediği ortak basın toplantısında, “Kimsenin ABD ile Çin arasında seçim yapmasını istemiyoruz” dedi. değerlendirmişti.

Blinken’in olası Çin ziyareti

Çin Sözcüsü Wang, ABD’li Bakan Bilinken’in iki ülke arasındaki yüksek irtifa balon krizi nedeniyle şubat ayında iptal edilen ziyaretinin önümüzdeki hafta gerçekleşeceği haberini doğrulamaktan kaçınırken, “Çin diyaloğa açık” mesajını verdi. ve bağlantı.”

İletişimin sadece iletişim için olmayacağını, bir şeyler söylemenin ve tersini yapmanın iletişimi anlamsız hale getirdiğini belirten Vang, “ABD, Çin’in içişlerine karışmayı ve çıkarlarını zedelemeyi bırakmalı.. Çin ile ilişkileri yeniden rayına oturtmak için çalışmalı. sağlam ve istikrarlı bir yön.” söz konusu.

Atlantik Deklarasyonu

Çin sözcüsü aynı görüşmede, İngiltere Devlet Başkanı Rishi Sunak’ın ABD Başkanı Joe Biden’la yaptığı ziyarette açıkladığı “Atlantik Deklarasyonu”nda yer alan “iki ülke, Çin de dahil olmak üzere otoriter devletlerden uluslararası istikrara yönelik yeni tehditlerle karşı karşıya” dedi. Amerika. ifadesinin kullanımına ilişkin soruya ise şu yanıtı verdi:

“Ülkeler arasındaki iş birliği ve bağlar, küresel ve bölgesel barış ve istikrara katkı sağlamalı, üçüncü tarafları hedef alarak çıkarlarına zarar vermemelidir. Ülkeler arası istikrara asıl tehdit oluşturanlar, orta blok çatışmasını orta blok çatışmasına götürenlerdir. soğuk Savaş.”

Associated Press haber ajansı, ismi açıklanmayan yetkililere dayandırdığı bugün yaptığı haberde, Blinken’in 18 Haziran’da Pekin’i ziyaret ederek Başkan Xi Jinping ve Dışişleri Bakanı China Gang’ın da aralarında bulunduğu yetkililerle görüşeceğini iddia etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Çankaya Evden Eve Nakliyat
Yerinde tv tamiri
Bir çok Teklif Al
Başa dön tuşu