Ekonomi

Kılıçdaroğlu: Çiftçinin hakkını teslim edeceğiz

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu, Kütahya Zafer Meydanı’nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, hiçbir çocuğun aç yatmayacağı bir Türkiye’yi inşa edeceklerini söyledi.

KPSS’de mülakat dönemini sonlandıracaklarını anlatan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

“Ne kazandıysan ataman yapılacak. Sözüm var. Bütün köy okullarını yeniden açacağız. 100 bin öğretmen atayacağız. Ferhat ile Tatlı’nın buluştuğu gibi öğrenci ile öğretmeni buluşturacağım. Bütün genç, pırıl pırıl öğretmenler görevinin başında olacak.Hepsi köylerde çalışacak.Gençlerin, tarlalarda çalışan tüm gençlerin ve kadınların sosyal güvenlik primini devlet olarak biz ödeyeceğiz. ,bağ,bahçe.Onlar çalışacak primlerini biz ödeyeceğiz.Böylece hiçbir kadın bir başkasına muhtaç kalmayacak.O da emekli olacak.Bu vesileyle hiçbir çocuğun gitmediği bu topraklara bir düzen getireceğiz. aç yat.”

Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı seçilmesi halinde Kurban Bayramı’nda emeklilere 15 bin lira bayram ikramiyesi vereceklerini bildirdi.

Seçmenlerden şenlik havasında sandığa gitmelerini ve oy kullanmalarını isteyen Kılıçdaroğlu, “Kimsenin dışarıda bırakılmadığı, aç bırakılmadığı bir devlet istiyoruz. Sosyal devlet olsun diyoruz. Onun için değil.” beş kişilik çetelere hizmet eden bir devlet, onu nerede bulacaksınız?’ Bana soruyorlar, sen beşli çetelere çalışıyorsun, Kemal Bey vatandaşa çalışıyor, sen taraftara çalışıyorsun, Kemal Bey vatandaşa çalışıyor.” dedi.

“Ben farklı bir insanım”

Adaletin sadece mahkeme salonlarında olmadığına işaret eden Kemal Kılıçdaroğlu, “Saraylarda oturmak beni ilgilendirmez ve asla saraylara gitmem. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün mütevazi Çankaya’sına gidip orada oturacağım. Ben onlar gibi değilim. … Ben farklı bir insanım. Ben sizden biriyim.” ifadesini kullandı.

Mitingde “Taş atan eller değil, gönül yapan eller kazanacaktır” yazılı pankartı okuyan Kılıçdaroğlu, “Taş atanlar aslında korkudan atıyorlar. Yiğitler atmaz” dedi. taş at.” değerlendirmesini yaptı.

Kılıçdaroğlu, astsubay ve polisin sorunlarının çözüleceğini, çiftçi ve üreticinin hakkını vereceklerinin sözünü verdiklerini hatırlattı.

Türkiye insanının çalışkan olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Güneşimiz var, bereketli yağmurlarımız var, nehirlerimiz var ama ne oluyor? Et, hayvan, buğday, arpa, yulaf, mercimek, her şey dışarıdan geliyor. Neden? Bunları üretemeyecek miyiz? Üreteceğiz.” Çiftçiyi toprağa ezdirmeyeceğiz, kanunu çıkaracağız, hiçbir çiftçinin, üreticinin çöpe atmayacağı bir model inşa edeceğiz.”

“Vatandaşımızın hakkını koruyacağız”

Taşeron işçi alacaklarını belirten Kılıçdaroğlu, “Türkiye sandığınızdan daha zengin bir ülke. Türkiye’nin her türlü imkanı var. Türkiye’nin kaynakları birine gidiyor. Başkasına veriliyor. Hepsini ben hallederim. Merak etmeyin. . Bu ülkeye selam, bu ülkeye rahmet.” ben getiririm Endişelenme ama bunu tek başıma yapamam. Bunu birlikte yapmak zorundayız.” dedi.

Bu seçimin kaderini gençlerin ve kadınların belirleyeceğini kaydeden Kılıçdaroğlu, “Gençler tweet atınca anne babaları ‘Aman oğlum ne yapıyorsun, ne yapıyorsun? Tweet attın alacaksın’ diye uyarı veriyor. ‘Yapma, sana özgürlük vereceğim’. söz konusu.

Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Vatandaşımızın hakkını koruyacağız. Siyaset zenginleşme aracı değildir. Siyasete girip zengin olan malını aldığını bilir ama nereye götürürse götürsün Kemal Bey hepsini getirip verir.” Türkiye’de size.Uzman bir ekibimiz var ’22 yılda yurt dışından kaç para aldılar’ 418 milyar dolar.Ben o parayı son kuruşuna kadar indiririm.Beşli çeteler bu yüzden beğenmiyor. ‘Ah, o başkan olmamalı’ diye kampanyalar başlatıyorlar. Gazete kiralıyorlar, yazar tutuyorlar, türlü iftiralar atıyorlar. Şundan emin olun: Ben o 418 milyarım. Doları son kuruşuna kadar getiririm, bu ülkede bu millete veririm.”

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun da bir konuşma yaptığı toplantı, Millet İttifakı Kütahya milletvekili adaylarının takdimiyle sona erdi.

Mitingin sonunda Kütahya çini sanatçısı Naciye Nur Avlupınar, Kılıçdaroğlu’na portre fotoğrafının bulunduğu çini pano hediye etti.

dulkadiroglu-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Çankaya Evden Eve Nakliyat
Yerinde tv tamiri
Bir çok Teklif Al
Başa dön tuşu