Haber

Türk medyasından Hıncal Uluç geçti

Bir müddettir yaşadığı sıhhat sıkıntıları nedeniyle tedavi gördüğü hastanede 83 yaşında vefat eden gazeteci, muharrir, spor yorumcusu Hıncal Uluç, Türk medyasında isminden en çok kelam ettiren isimlerden biri oldu.

1 Kasım 1939 tarihinde Kilis’te dünyaya gelen Hıncal Uluç, Antakya’daki ortaokul eğitimi sonrası Ankara Kurtuluş Lisesinden mezun oldu.

Duayen gazeteci daha sonra eğitim hayatına İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesinde devam etti fakat kısa bir mühlet sonra başşehre dönerek Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesine kaydını yaptırdı.

1957’de Ankara’da Yenigün gazetesinin spor servisinde gazeteciliğe başlayan Uluç, 1967 yılında Yankı gazetesinde misyon yaptı. Uluç bir devir Cumhuriyet gazetesinde de misyon aldı.

1990 yılında Sabah gazetesinde köşe yazıları yazmaya başlayan Hıncal Uluç, birebir vakitte A Spor’da yorumculuk yapmaktaydı.

Uzun müddettir spor müellifliği ve yorumculuk yapan Hıncal Uluç, spor medyasındaki mesleği boyunca çeşitli televizyon kanallarında da yorumcu olarak misyon aldı.

Uluç evvelki aylarda yaşadığı sıhhat problemleri nedeniyle hastaneye kaldırılmıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Çankaya Evden Eve Nakliyat
Yerinde tv tamiri
Bir çok Teklif Al
Başa dön tuşu